Nutellás sajttorta

Negyed óra alatt elkészül, isteni finom és még mutatós is!

IMG_2016

Összesen 4 hozzávaló és kész a gyönyör! Az ünnepi asztalra sem utolsó desszert gyanánt, illetve nem tartalmaz olyan összetevőt, ami ellen bárkinek is kifogása lehetne. (Ha esetleg mondjuk a krémsajtot mégsem szeretné valaki, akkor házi krémsajttal készítsük. Annak nincs mellékíze, bár egyáltalán nem érezni a sajtot a végtermékben.)

20 dkg nutella
12,5 dkg zabkeksz
60 gr vaj
25 dkg mascarpone

A zabkekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal elkeverjük.
Ezt egy 19 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
A szobahőmérsékletű mascarpone-t elkeverjük a nutellával (és ha édesebben szeretnénk, keverjünk bele 5-10 dkg porcukrot), majd rásimítjuk a kekszre.
Hűtőbe tesszük pár órára.

A tetejére pirított, aprított mogyoró darabokat szórunk.

IMG_2026
Az enyémen azért nem olyan magas a nutellás réteg, mert készítettem egy pici, egy személyes tortát és egy 15 cm-es átmérőjűt.
Igény szerint persze növelhető a krém mennyisége, de szerintem az arány a “tésztával” így pont elég.
Lehet habbá vert tejszínnel is lazítani, de szerintem szükségtelen. Nem lesz tömény, mert a krémsajt sokat lazít a dolgon.

IMG_2013

 

IMG_2025

 

Fogyasszátok egészséggel!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email