IMG_6488Ez egy olyan édes, finomságos kis ünnepi nasi, hogy elmondani nem tudom! 🙂
Mi nagyon szeretjük! Az elmúlt hónapban többször is készítettem és ma esett le, hogy még meg sem osztottam Veletek a receptjét. Ami nagy hiba volt, de orvosoljuk máris! 🙂

Igazán egyszerű és nagyszerű kis aprósüteményről van szó, ami akár Mikulásra, akár Karácsonyra, akár csak a szürke hétköznapok megédesítőjeként is megállja a helyét. Ha pedig az oviba szeretnénk a gyerekeknek valami finomságot vinni, nyerő választás! 🙂

Mi dióval készítjük, de lehet mandulával, illetve mogyoróval is. Valószínűleg a dió többek számára elérhetőbb.

20 dkg finomliszt
10 dkg dió
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
1 tojás
vaníliás porcukor a forgatáshoz

A diót ledaráljuk.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, a darált diót és a sütőport, belemorzsoljuk a vajat, majd egy tojással gyorsan összegyúrjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, hogy a kissé meglágyult margarin vissza dermedhessen. Könnyebb lesz dolgozni vele.
Egy óra múlva a sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 190 fokra.
2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, és megformázzuk a kifliket. Kis hurkákat sodrunk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.
A két végét elvékonyítjuk és behajlítjuk, kifli formára.
Egymástól nagyjából ujjnyi távolságra tesszük a tepsire, mert csak picit nőnek sütés közben.
Kb 10 perc alatt megsütjük őket, akkor jó, amikor a kifli csücske éppen színesedni kezd.
Forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk a kifliket.

Nyilván fém dobozba téve eláll egy darabig, de garantálom, hogy nem lesz hosszú életű! 😉

Print Friendly, PDF & Email