IMG_1596
Amikor Ildinél olvastam erről a süteményről, azonnal összefutott a nyál a számban. El kellett készítenem. Aztán sodort magával az oldala és azon kaptam magam, hogy egy csomó mindent elmentettem. Nem hiába szerettem meg annak idején! 😉
Szóval ez a sütemény pont olyan, mint a mézeskalács. Csak kenyér formában. 🙂 Állítólag a hollandok vajjal megkenve, reggelire fogyasztják. Ezt nekem nehéz elhinnem, mert sehogy nem passzítanám hozzá a vajat, de ha nekik úgy finom, nekem végülis mindegy.

Hozzávalók (egy kenyérhez):

38 dkg liszt
9 g szódabikarbóna
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
10 dkg cukor
15 dkg méz
2 dl tej

A mézet megmelegítjük.
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, hozzáadjuk a cukrot,és a fűszerkeveréket, majd elkeverjük.
Ehhez adjuk a felmelegített mézet és hozzáöntjük a tejet is.
Alaposan összekeverjük.

IMG_1589
Ezt vajjal kikent és lisztezett formába öntjük, 150 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

 IMG_1593
Azt mondják, finomabb, ha állni is hagyja az ember. Vagy minél hosszabb ideig áll, annál finomabb!? Mindegy, szóval alaposan becsomagolva, hogy ne száradhasson ki, biztosan finomabb ha áll pár napot. De ezt én nem tudtam meg, mert a kisebbik lányomnak nagyon bejött! 😀
IMG_1598

Forrás: Ami a konyhámból kikerül

Print Friendly, PDF & Email