IMG_2114

Valamiért abban a hitben voltam, hogy nálunk senki nem szereti a gyümölcskenyeret, beleértve engem is. Aztán gondoltam egy merészet és egy kis darabkát teszt gyanánt megsütöttem. Mikor férj megtudta, mi az ami épp a meleg radiátoron hűl (igen, sok eszem van a nagy hajtás közepette 😛 ), teljesen odavolt, hogy végre sütöttem, mert ő szereti. 🙂 Még ilyet! 🙂

Aztán persze én is megkóstoltam és meglepően állapítottam meg, hogy bizony nem is rossz a cucc! 😀

Írom, mi szükséges egy kis darab gyümölcskenyérhez (1 püspökkenyérformához):

A bögre 2,5 dl-es!

 

1 bögre liszt (160 gr)
1/4 bögre cukor (60 gr)
3 tojás
15 dkg olvasztott margarin (1 és fél kocka vaj, 3/4 bögre olvasztva kb.)
1 tk sütőpor
1/2 bögre darabolt dió
1 dobozka kandírozott vegyes gyümölcskocka
1/2 bögre darabolt étcsokoládé
2 tk rum (nálam fehér)
2 ek liszt szórni, pici vaj formát kikenni

A diót, gyümölcsöt és csokit egy tálban összekeverjük a rummal, majd megszórjuk két evőkanál liszttel és jól elkeverjük.

IMG_2101

A vajat picit megolvasztjuk, hogy puhább legyen, majd a cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, így is jól elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Ebbe a viszonylag sűrű masszába forgatjuk bele a gyümölcsös keveréket.

IMG_2102

Az így kapott jó tömör masszát egy kivajazott püspökkenyér formába töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

IMG_2103

S bár kint fotóztam, gyönyörű napsütésben a kép mégis valamiért borongós időt sugall, azért látszik, hogy szép, anyaggal teli kenyeret kaptam.

IMG_2112

A tetejét szórhatjuk porcukorral, én nem szórtam, mert férj nem szereti ha porcukor szórás van a cuccoson, mert általában beslukkolja és akkor köhög tőle. 🙂 Pedig nem olyankor kellene hirtelen nagy levegőt vennie szájon át, mikor porcukros sütit emel éppen a szájához! 😉

IMG_2109

Szóval megkóstoltam és basszus ez bizony finom! Holnap tuti kell még vennem kandírozott gyümölcsöt és kell készítenem még vagy két ilyen rudat minimum.

IMG_2108

Gyorsan elkészül, de ha másféle karácsonyi finomságra vágysz, ezeket ajánlom:

Fogyasszátok egészséggel!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Forrás: http://www.tudasfaja.com/a-legjobb-bogres-gyumolcskenyer-recept/

Print Friendly, PDF & Email