Ez maga a mennyei bűnbeesés. Szinte érzed, ahogy rakódik le a popsidra, miközben eszed. Viszont mindenképpen megéri egyszer kipróbálni! Aztán lehet próbálkozni ellenállni! 😉
Tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
2,5 dkg porcukor
1 kis tojás felverve
Pitesúlyt teszünk rá (ennek híján használhatunk lencsét). Sütőpapírt teszünk a tésztára és arra szórjuk a lencsét/babot. Hehe!
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a lencsét és hagyjuk még 5 percig odabent pirulni.
Ha kész hagyjuk kihűlni.
A karamellhez a cukrot és a vizet egy kis lábasba tesszük és kis rózsán melegítjük. Nem kell kevergetni. A tejszínt fél perc alatt mikróban felmelegítjük, majd mikor a karamellünk elkezd szép barna színt kapni, akkor nagyon lassan, apránként, folyton keverve hozzá öntjük a tejszínt.
Amikor egyneművé vált a tejszín a cukorral, akkor lekapcsoljuk és elkeverjük benne a vajat.
Ha sima, akkor az előre pirított és kihűlt mogyoróhoz keverjük és ezt az elegyet elegyengetjük a tésztán.
Hagyjuk kihűlni!
A ganachehoz a csokit egy tálba tördeljük, a tejszínt pedig egy kis lábasba elkezdjük melegíteni. Mielőtt elkezdene forrni lekapcsoljuk és nyakon öntjük a csokit. Addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz. Picikét hagyjuk hűlni, de ne várjuk meg míg elkezd szilárdulni, majd ráöntjük a karamellás rétegre. Szépen elegyengetjük és hagyjuk az egészet hűlni.
Teljes kihűlés után tegyük hűtőbe, nagyon szépen szeletelhetővé dermed.
Még több pite a blogon: