IMG_6099

Ez csak egy hirtelen jött ötletből fakadó édesség. Tulajdonképpen sok volt itthon a banán, gondoltam mielőtt ránk rohad legyen belőle valami. Aztán meg a maradék nutellát sem akartam meghagyni, mert soknak épp nem volt mondható és palacsintázáskor csak csalódást okozott volna a kis mennyiségével a csajoknak.

Semmi extra nincs benne, a Facebookon a képek láttán mégis olyan gerjedelem tört ki, hogy cselekednem kellett! 😀

Hát lássuk, miből élünk:

3 db banán
7 dkg porcukor
7 dkg vaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
20 dkg liszt
5 dkg mandulaliszt (darált mandula)
kevéske só
nutella

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a sütőporos lisztet, a tejet és egy csipetnyi sót.

A massza felét egy kikent, lisztezett kapcsos formába öntjük.

A meghámozott banánokat hosszában kettévágjuk, a tésztára fektetjük és nutellával megkenjük.

Meghintjük a mandula felével, rásimítjuk a tészta másik részét, majd erre kerül a maradék mandula.

Előmelegített sütőben, kb.175 fokon sütjük kb. 40-45 percig.

Amikor szépen kezd barnulni a teteje, jó is lesz!

IMG_6096

Fázisfotókat a Facebookon a Nutellás-banános pite mappában találsz!

Print Friendly, PDF & Email