Meséltem ugyebár a mentás, fehér csokoládés kosárkákról. Ez pont ugyanabból a tésztából készült, mint említettem, megfeleztem. Fele olyan, fele ilyen lett. És milyen finomak voltak….
Egyébként is nagyon szeretem a málnás dolgokat. Szerintem a málnát jobban is szeretem mondjuk az epernél is. Ez meg is látszik, hiszen iszonyat sok málnás finomságot készítettem idén (is).
Málnás receptek: 5 perces málnás – túrós grízsüti Málnás csokitorta – sütés nélkül Egyszerű tejfölös málnás szelet Szőke és barna brownie párbaja
Tehát a tésztája elkészítési módját itt találjátok.
Krém hozzávalók:
10 dkg krémsajt
2 marék málna
cukor ízlés szerint
tejszínhab
Lényegében ugyanúgy készül, mint a nutellahab, csak nem nutellát keverünk a krémsajthoz, hanem málnapépet.
2 marék málnát szépen villával összetörünk, megrottyantjuk, leszűrjük, ízlés szerint cukrozzuk és ha kihűlt, a porcukorral kikevert krémsajthoz adjuk.
A felvert tejszínhabbal összeforgatjuk és díszítőcsővel ellátott habzsákból a kosárkáinkba töltjük.
Málna szemeket ültetünk a tetejére és ha szeretnénk, pár kocka olvasztott étcsokival (némi olajjal elkeverve) becsíkozhatjuk a tetejét. Szaknyelven spinneljük, itt olvashatsz róla, hogyan is kell kivitelezni. 🙂Díszítésként menta leveleket is tehetünk rá, jól fog mutatni! 😉