IMG_4362
Ennél egyszerűbb fagyi talán nem is létezik. Vagyis de lehet, viszont ez tényleg nagyon finom is! 🙂
Mi nagyon szeretjük a fagyit, azonban nálam kiveri a biztosítékot az itteni 160-180 ft/gombóc ár. És még jól le is húzzák a kanalat, hogy minél kevesebb legyen az a gombóc, valamint fainul felvizezik a fagyit, hogy mihelyst kézbe kapod már folyik is szanaszét….
Na nem.
Nem tudom valaki utánaszámol-e, mennyibe fáj elkészíteni egy liter fagyit itthon cakklipakk, de megmondom őszintén nem is érdekel. Tudom mit eszünk, tudom, hogy milyen gyümölcsből van, vagy egyáltalán azt, hogy GYÜMÖLCSBŐL VAN és azt, hogy minőségi cuccokat használok fel hozzá.

Sok-sok fagyi receptet találsz nálam itt: FAGYLALTOK

 

1 liter fagyihoz:

40 dkg málna
10 dkg cukor
20 dkg tejföl (20%)
20 dkg tejszín (30%)
1/2 kk citromlé

Mindent egy tálba öntünk és botmixerrel jól összedolgozzuk.
Ezután ha van fagyigépünk, az előzőleg 24 órán át fagyasztott tartályába öntjük és fél óra alatt kifagyasztjuk, ha nincsen, akkor egy zárható műanyag edénybe töltjük és betesszük a fagyóba.
Fél óránként villával átkeverjük, ezzel megakadályozva a jégkristályosodást. 3x-4x megismételjük.
Egyszerű vagy igen? 😀

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email