A 400. bejegyzés ez lett a blogon. 🙂 Jupíííííííííí!

Nos, meg is érdemli az ünneplést, mert nagyon finom! Nekem nagyon bejön a tésztája, legközelebb még ribizlivel fog készülni és a tésztába is bele fogom keverni a gyümölcsöt.

A recept nem bonyolult, 12 muffin lesz belőle:

12,5 dkg vaj (olvasztva, kissé visszahűtve)
10 dkg mandula
20 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
5 tojásfehérje
10 dkg málna (kb.)

175 fokra előmelegítjük a sütőt. Alsó-felső sütés.
A mandulát, lisztet, cukrot, sót, sütőport alaposan elkeverjük.
A fehérjéket elkezdjük kemény habbá verni, hozzá pici száraz keverék, ver, száraz keverék, ver, amíg el nem fogy. Mindig keverjük csomómentesre.
A végén keverjük hozzá az olvasztott vajat.
A muffin kapszlikat 2/3-ig töltögetjük, majd mindegyik muffin tetejébe nyomunk finoman 2 szem málnát.
15-20 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom!!!! A legkisebbikem két pofára gyúrta befelé. 🙂
Ja, a megmaradt sárgái…..felhasználásukat tekintve nálunk tükörtojásként – heh – végezték, de készíthettek belőlük vanília fagyit is ha hozzádobtok még egy sárgáját. 🙂

Jó étvágyat!

További képeket a Facebookon a Málnás, mandulás muffin albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email