s
Majdhogynem csak a tepsibe kell dobálni és megsütni. Nagyon nagyon finom sütemény és szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető! 🙂

Tészta:
20 dkg Rama
2 db tojás
2 tk sütőpor
40 dkg liszt
16 dkg porcukor

Krém:
1 nagy doboz tejföl (420 gr)
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
fagyasztott málna (Nem igazán mértem mennyi volt nekem a dobozban.)
kukoricakeményítő

IMG_3775
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. fél órára hűtőbe tesszük, majd két lapot nyújtunk belőle.
A pudingot megfőzzük és amíg forró, hozzákeverjük a tejfölt.
Az egyik tésztát lisztezett tepsibe tesszük (én 35*21 cm-esben sütöttem), ráöntjük a krémet, és megszórjuk kukoricakeményítőben még fagyottan megforgatott (a felesleges keményítőt lekocogtatva a szemekről) málnaszemekkel, majd befedjük a másik tésztával.

Azért szoktam ilyenkor megforgatni keményítőben, mert az egyébként fagyott gyümölcs ugye hő hatására levet eresztene. Ha kiereszti a krémben a levét, eláztatja a krémet, de így a keményítő meggátolja, illetve az esetlegesen kifolyó levét felszívja.

 
175 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Kihűlés után felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email