Kiváló nyári hűsítő következik, gyümölcsös is, krémes is, hideg is. 🙂
A rebarbara nyugodtan kimaradhat, ha nem kapsz, akkor mondjuk málnával helyettesítsd.

Hozzávalók 2 fő részére:

2,5 dl víz
2,5 dl málna szörp
1/2 rúd vanília magjai
1/4 citrom héja reszelve
1 evőkanál házi vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint
20 dkg málna (friss, de lehet mirelit is)
10 dkg rebarbara tisztítva, aprítva
kb. 1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 dl habtejszín

Díszítéshez:
pár csepp habtejszín
pár szem málna
citromfű

Elkészítés:
A málnát és a rebarbarát a cukrokkal, fűszerekkel, citromhéjjal, vanília magjaival, a vízzel és a szörppel egy lábasban felforraljuk.
Nagyjából 10-15 perc után egy sűrű szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.
Tegyük vissza a lábasba, forraljuk fel ismét.
A pudingot keverjük el a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett öntsük a levesbe.
Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
Ha készen vagyunk hűtsük ki, vagy langyosan tálaljuk.
Tálalás előtt néhány csepp tejszínt cseppentsünk a tetejére és málnaszemekkel, valamint citromfűvel díszítsük.

Ezzel a recepttel nyertem 10 liter Pölöskei szörpöt! 😉
ÉLJEEEEEEEEN! 🙂

 

További képeket a Facebookon a Vaníliás, rebarbarás málna krémleves albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email