IMG_2338Rengeteg almánk volt és muszáj voltam felhasználni, mert elkezdtek sajnos rohadni. Mi mást süthettem volna, mint almás pitét.

50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
1 tojás sárgája a kenéshez
3 kg alma (héjastul, magházastul számolva)
cukor, fahéj

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (Igen, ebben nincsen tojás, tökéletesen működik így is.)
Az egyiket lisztezett munkalapon kinyújtjuk.
Vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe ( 30*39 cm – nekem sütőkeret alulról sütőpapírral bélelve) tesszük, az almát rásimítjuk – miután a levét kinyomkodjuk – és befedjük a másik lappal.
Megkenjük tojássárgával és megszurkáljuk villával.
Villával a tetejére húzhatunk csíkokat kedvünkre.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.

Finom és mutatós. 🙂
IMG_2336

 

Forrás: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/mesealmas/

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email