IMG_7343

Készülök a Karácsonyra.  Mert miért is ne!? A lényeg, hogy likőr gyártásba fogtam. Mindamellett, hogy az ünnepek alatt kortyolgatható, gasztro ajándéknak sem utolsó egy csinos kis üvegbe töltve, tehát aki ilyet szeretne ajándékozni, gyorsan-gyorsan fogja magát és állítsa össze, mert ennek a verziónak bizony 2-3 hetet illik állnia. Az enyém még csak pár napja áll, így még “normális” kép nincs róla, csak a félkész állapotról.

3 nagy szem alma
2 egész fahéj összetördelve
1 evőkanálnyi egész szegfűszeg
kb. 10 evőkanál barna cukor
7 dl barna rum (kezdetnek)

Egy darabka sütőpapírra vagy szilikonos sütőlapra rakosgatjuk a felkockázott, kimagozott (és nem pucolt) almát.
Megszórjuk a barna cukorral, esetleg még mézet is csurgathatunk rá, rászórjuk a fahéjat, szegfűszeget.
Kb. 190 fokon sütjük addig, míg az almák széle szép barna lesz, a cukor pedig karamellizálódik.
Az egész almás sült cuccot fűszerestül egy nagy üvegbe tesszük és felöntjük barna rummal.
2-3 hétig állni hagyjuk, az alma némiképp beszívja a rumot. 2-3 hét múlva leszűrjük a likőrt. Üvegtől függően alma szeleteket teszünk a csinos üvegünkbe (amiben esetlegesen ajándékozni szeretnénk) és felöntjük rummal. Ízlés szerint még tehetünk hozzá friss rumot.
Aztán amikor elfogy a likőr, szépen meg lehet halózni az alma darabkákat is. 🙂 Az lesz az igazán részegítő falat. 😉

Nagyon jónak ígérkezik. Illatra legalábbis eddig. Ennek a likőrnek van egy krémlikőr változata is. Lehet elkészítem azt is és hozom.

Azonban vannak már likőrök a blogon, amit Karácsonyi ajándékként is nyugodtan adhatunk szeretteinknek. A siker garantált!

Baileys recept

Csokoládé likőr

Tojáslikőr

Tojáslikőr 2.

És van még Zöld dió likőr, aminek az elkészítése bár még nincs is a blogon, nekiállni nem is tudnál jövő június előtt. 😉

Amint készen lesz, készítek a szépen beüvegezett likőrről is képet! 😉

Ui.: Mikor áttöltöttem kisebb üvegekbe kóstoltam. Az illata fenséges, az íze full KARÁCSONY! 😀

Print Friendly, PDF & Email