Könnyű, különleges és finom kakaós.
Nem kell hozzá sok minden. Ha még kakaósabbra szeretnénk a liszt egy részét pluszban kiválthatjuk kakaóporral.
100 gr vaj
125 gr porcukor
200 gr liszt
50 gr keserű kakaó
1 csipet só
1 tojás
5 cl tej
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sót és a tojást.
A tésztát jól kidolgozzuk és hűtőben 2 órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
Tetszés szerinti formákra vágjuk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk és megkenjük tejjel. 15 percig sütjük.
A sütőből kivett tésztát hűlni hagyjuk, jól záródó dobozban tároljuk.
Kávé mellé tökéletes!
Azért a sok kép, mert szerintem tök guszta! 😀
Egyéb kekszek a blogon:
Forrás: Csokoládé kiskönyvtára – Ínyenc csokoládé kötet