Vikinél láttam ezeket a guszta kis kekszeket! Mellékesen megjegyzem, hogy valahol az ő hatására kezdtem blogot írni, annyira szerettem, amit csinál, annyira élveztem olvasni a finom fogásairól, amiket nem cifráz túl, úgy, ahogy van, háziasan ad elő! 🙂
Nos, belevetettem magam az elkészítésébe.
Hatalmas adag lett belőle. És bár felfigyeltem a hatalmas cukormennyiségre, mégsem gondoltam, hogy ilyen szinten édes lesz a keksz. De az! 🙁 Nekem nem tetszik ebben a formában, de persze ízlések és pofonok! Annyi, hogy én még egy rúd vanília magjait is belekevertem és egy narancs reszelt héját is, de enélkül írom most a receptet.

30 dkg vaj
60 dkg kristálycukor
4 tojás
85 dkg finomliszt
3 evőkanál vaníliás cukor
1,5 csomag sütőpor
2 teáskanál só

A vajat a cukorral, a tojásokkal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sót, vaníliás cukrot, sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsire kisebb dió nagyságú gombócokat rakunk jó távol egymástól, mert sülés közben szétlapulnak kissé.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt kisütjük. Amikor elkezd repedezni a teteje, akkor készen van. Még fehér és puha, de hűlés közben megkeményedik kissé.

Print Friendly, PDF & Email