1/4 csésze finomliszt
3/4 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt
4 ek tej
4 ek vaj
4 ek cukor
1 ek zabpehely
1/2 tk sütőpor

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd asütőporral és a zabpehellyel elkevert liszthez adjuk.
Tejjel lazítjuk és puha tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felülten kinyújtjuk olyan fél cm vastagra és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 190 fokra (175 fok légkeverésen és akkor egyben süthetjük a két tepsit)  előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük őket.
Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Igazából ezt nem akarom túlzottan ragozni. Kellett a zabpelyhes keksz és kész! Ilyen lett, ezt kell szeretni, nem vagyok oda a rozslisztért, sem a zabpehelyért, de alapjában véve nem lett rossz a keksz! 🙂

Print Friendly, PDF & Email