Hogy hogy keveredtem Sweet Sugar Belle oldalára, azt már meg nem mondom, de a lényeg, hogy ott találtam ezt a keksz receptet, ami nagyon megfogott és már többedszerre készítem annak ellenére, hogy még nem írtam róla.

227 gramm vaj
175 gramm porcukor
1 tojás
1-3 teáskanál vaníliaaroma
csipet só (ő 1 teáskanálnyit ír, hát attól aztán baromi sós lesz, szóval….)
2 teáskanál sütőpor
400-425 gramm liszt (nálam finomliszt)

A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és az aromát. Jó alaposan elkeverjük.
A lisztet a sóval és a sütőporral alaposan elkeverjük, majd apránként a nedves hozzávalókhoz keverjük.
Ha simává gyúrtuk a tésztát akár pihentetés nélkül is elkezdhetjük nyújtani kb. 3-4 mm vastagra. Lisztezzünk alá ha szükséges.
Tetszőleges formákra szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokon 7-8 perc alatt készre sütjük.
Nem kell, hogy megbarnuljon a teteje, maradjon sápadt, csak már ne csillogjon. Tökéletes lesz a keksz!

Egyébként ebből az adagból nagyjából 3 gáztepsinyi keksz lesz, jó sok. 🙂

Aztán nem bírtam magammal és ki akartam próbálni egyfajta icingot is, amihez még a jó múltkor vettem meringue port, mivel a nyers tojásfehérjés megoldásnak igazán nem vagyok híve.
A meringue por tulajdonképpen nem más, mint tojásfehérjepor, keményítő, meg ez-az összekutyulva. 🙂

Fele mennyiséget készítettem, ezt írom le:
2 ek meringue port összekeverünk 225 gramm porcukorral, majd hozzá adunk 3 ek meleg vizet és alaposan mixerrel elkeverjük, amíg csúcsos és fényes nem lesz. Na, nekem a fényesség elmaradt, de valószínűleg türelmetlen voltam és nem vertem annyi ideig, ezáltal nem is lett tökéletes.

Majd gondoltam pár színt kipróbálok, így 3 felé osztottam és külön beszíneztem. Volt amelyikhez port tettem, volt, amelyikhez folyékony festéket, szóval bármilyennel lehet színezni.

Aztán zacskókból hegesztettem ilyen kis habzsákokat, amikbe bele töltöttem az icingot és begumiztam a végüket. Majd kivágtam a végüket és lehetett írni velük. Nem olyan lett, amilyet szerettem volna, de nem adom fel! 🙂

VISZONT! Egyúttal kipróbáltam a házilag készített színes szórócukrokat is. Ahogy bekentem icinggal a keksz felületét megszórtam cukorral és együtt száradtak. 🙂

Hát ennek a szív formának se szív formája van. :S

Az amerikaiak mind meringue port használnak a szép pufi festékhez hasonlító icinghoz. Na, azt akarom én is elérni egyszer! 🙂
Azt hiszem erről most hirtelenjében ennyit tudok mondani! 😀

Print Friendly, PDF & Email