Adél volt a Blogkóstoló 2. fordulójának a házigazdája.
Erre az alkalomra kaptam egy véletlenszerűen kiválasztott blogot, ahonnan egy tetszőleges ételt elkészítek és azzal nevezek a “versenyre”.
Én Panna blogját kaptam.

Hosszas nézelődés után egymás után mentegettem el a nekem tetsző recepteket, amik esélyesek voltak az elkészítésre.
Aztán tegnap adódott az alkalom, hogy elkészítsek egy kekszet, mert épp arra volt szükségem, úgyhogy végül a Karamellás kekszére esett a választásom, így este 9-kor (még szombaton) neki álltam még kekszet gyártani.
Helyzeti előnyt jelentett, hogy a nagylányom a hétvégét a mamánál tölti, a kicsi pedig már aludt. 🙂

Ez lett a nevezett képem a kekszről. 🙂

Némi változtatással, de elkészült a keksz, íme Panna receptje:
Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 5 ek. méz
  • 1 tojás
  • 1 csomag főzhető karamellás pudingpor
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 3 ek. kukorica liszt
  • 1 tk. foszfát mentes sütőpor
  • 1 csipet só

 Elkészítés:
A száraz  hozzávalókat összekeverem egy tálban.
A vajat felkockázom és összemorzsolom a lisztes eleggyel. Hozzáadom a tojást és a mézet, jól elkeverem.
Kb. fél óráig pihenni hagyom a masszát. (lehet hűtőben is, de nem muszáj)

Az összegyúrt tészta, egyébként nagyon jó állagú

Kis gombócokat formázok a masszából, ellapítom és kiszaggatom. (persze csak, ha valamilyen formázott kekszre vágyunk éppen)
Szilikonlappal bélelt sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütöm.
Nos, az enyém hozzávalók terén kicsit más volt:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag tiramisu pudingpor (karamellás híján)
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 tk normál sütőpor
  • 1 csipet só

Lényegében csak annyi, hogy kevésbé egészséges hozzávalókat válogattam össze. 🙂
Aztán nem kis gombócokat lapogattam, hanem kinyújtottam 2-3 mm vastagra és kiszaggattam, majd a sütőpapírral bélelt tepsin sütipecséttel smiley-kat nyomtam beléjük. 🙂

Hát nem édesek?

Na, és akkor jöjjenek a képek a végeredményről, ami nem csak szép, de finom is. 🙂

Print Friendly, PDF & Email