Beleszerelmesedtem idén. Megfogott a látvány és mivel egyélbként is szeretek saját készítésű cuccokat (is) adni ajándékba, egyértelmű volt, hogy idén ilyen boxok készülnek. 🙂

Az egész annyira borzalmasan egyszerű, hogy elképesztő!

Egyetlen

egy alaptészta van, amit aztán annyi különböző részre osztunk, amennyire szeretnénk- ahány féle kekszet szeretnénk készíteni.
Elég nagy mennyiség a most következő alaptészta, de mindjárt 5 (vagy 6?) különböző stílusú és ízű keksz fog készülni.

Komolyan csak a képzeleted szab határt a formáknak és az ízeknek. Végeredményül mindenképpen egy szájban olvadós, nagyon kekszet kapsz eredményül, készítsd bárhogyan.

Alaptészta (5 adag süteményhez)

750 gr szobahőmérsékletű sótlan VAJ (nem margarin, nem Ráma, VAJ)
300 gr porcukor
3 szobahőmérsékletű L-es tojásfehérje
900 gr liszt
3 tk vanília aroma
1 nagy csipet só

A vajat kikeverjük robotgép segítségével picit, majd hozzáadjuk a porcukrot és felhabosítjuk.
Ezután mehetnek bele a  fehérjék, az aroma és a só.
Végül 3 részletben alaposan keverjük el a lisztet a vajas alapban.
Ezennel készen is van az alaptésztánk. 🙂

Baromira nem volt bonyolult, igaz? Ezt fogjuk elosztani annyi felé, amennyiféle süteményt szeretnénk, jelen esetben 5 felé.

A következők szerepelnek az én boxomban:

Red velvet keksz

Vajas linzer

Csokis vajas keksz

Mézeskalács keksz

Mandulás linzer

Dán vajas keksz

Az alaptészta 5 féle kekszre elegendő, 6 féle van felsorolva. A red velvethez a vajas linzerből csippentettem le a tészta harmadát próbaképp, de jól sikerült! 😉

Amennyiben csak valamelyik kekszet szeretnéd kipróbálni, akkor segítségképpen leírom neked az egy adagnyi alaptésztához való anyagmennyiséget:

150 gr szobahőmérsékletű vaj
60 gr porcukor
1/2 L-es tojásfehérje (feltöröd, szétválasztod, kissé átlazítod a fehérjét majd a felét használod fel vagy S-es tojásfehérjét használsz)
180 gr liszt
kis csipet só

Ehhez megy mindegyik keksz esetében a plusz hozzávaló, ami pontosan egy adag alaptésztához mindegyik keksz esetében külön posztokban “levagyon” írva.. 🙂

A formák és az ízek természetesen kedvetek szerint variálhatók. Minden minden a fantáziátokra van bízva, de kezdésnek ezeket a tippeket hoztam nektek! 🙂

Ha nem akarsz boxokat gyártani, akkor egy szép tálcán (nem ilyen csúnyán, de nekem csak ez volt elől hirtelen) remek party nasi vagy vendégváró lehet.

De azért mennyire jól néznek már ki a kis boxok! Esetleg lehetne bele dobni a kekszek közé egy picike kis ledes fényfüzért a hangulat kedvéért….

Ez a tészta egyébként akár 10 nappal előbb elkészíthető, hűtőben tárolható vagy a kisült kekszek töltelékektől függően (egy ganache-os előbb romlik, mint egy lekvárral vagy sima csokival, esetleg vajkrémmel töltött keksz) akár egy héten át légmentesen lezárt tárolóban tarthatók.

A doboz lehet akármilyen, amit találsz. A boxok mérete ugye nagyban függ nem csak a doboz méretétől, hanem attól is mekkora és mennyi kekszet szeretnél beletenni.

Egyébként így néznek ki bezárt állapotban, de fémdobozban nyilván sokkal mutatósabbak. Vagy egy karácsonyi hangulatú papírdobozban, itt most hitelen csak ilyeneket kaptam, de már ennek is örültem! 😀

Jó sütögetést! 🙂

A keksz box elemeit újra belinkelem, itt találod őket:

Print Friendly, PDF & Email