Imádjuk a fagyikat, elkészíteni is szeretem, pláne mióta megvan Fuxi, a jeges masina. 🙂
Nagyon is jól megvoltam fagyi gép nélkül, de azért mégiscsak jó, hogy van. Mióta abban készül a fagyi, esélytelen, hogy jégkristályos legyen. Könnyen adagolható és nagyon selymes az állaga.
Ez a karamell fagyi még tavaly készült, gép nélkül, tehát bátran fogj hozzá. Elkészítheted magában is, vagy ha halmozni szeretnéd az élvezeteket, készíthetsz hozzá tejkaramellát is és felaprítva bele is keverheted a masszába. Nagyon nagyon nagyon finom lesz, lenyűgözöd vele a családot, az fix!
Hozzávalók:
4 dl habtejszín
1 dl tej
70 g barna cukor
5 tojássárgája
fél kávéskanál só
Habverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat.
Lábasban megolvasztjuk a cukrot, óvatosan felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk a sót, majd forrásig hevítjük.
Apránként adagolva és folyamatosan kevergetve a felvert tojássárgához öntjük a karamelles alapot.
Visszaöntjük a lábasba és lassú tűzön folyamatosan keverve, besűrítjük a fagylalt alapot.
Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert kicsapódhat a tojás.
Szobahőmérsékletre hűtjük, majd műanyag dobozba téve fagyasztóba tesszük.
3 órán keresztül fél óránként keverjük át, majd amikor még nem darabos, de már nem is olyan folyós tegyük bele a felaprított tejkaramellát. 🙂
A tejkaramella receptje ITT megtalálható!
Ezt készítettem, de a felét megettük, a másik felét aprítottam csak…bőven elég volt. 🙂 (Akkor kevertem bele, mikor már félig megfagyott a krém.)
Még több fagyi receptet találsz a blogon, válogass kedvedre:
Ha tetszett ez a hűsítő bejegyzés, csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂
A karamell fagyi receptje a Citromhab blogról származik, sokfélét elolvastam, ez volt szimpi. 🙂