Gondoltam a nagy melegre való tekintettel citrom fagyit készítek annak ellenére, hogy csak apa szereti. Ám mire készen lettem megszerettem én is. Kissé savanykás, kissé édes…úgy látszik változik az ízlésem. 🙂

Recept több felé kering a neten. Nekem Illéskrisz tálalásában tetszett a legjobban, így az övét feleztem. 🙂
1 csésze tej
1/2 csésze cukor
2 csésze tejszín
1/2 csésze frissen facsart citromlé
1 evőkanál citromhéj

A tejet a cukorral együtt addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne a cukor. 

Ez után keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. 
Öntsük a keveréket egy nagy műanyag dobozba (fagyigép híján) és tegyük a fagyasztóba. Fagyasztó függően 10-30 percenként legalább 4x-5x keverjük át.
Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen lehessen adagolni.

Print Friendly, PDF & Email