Nem akartam elhinni, hogy csak olyan vanília fagyi receptekkel hoz össze a sors, ahol a fagyigép is a hozzávalók közé tartozik. Mikor már épp kezdtem feladni Andi barátnőm adta a linket, ahol megtaláltam ezt a csodát.
A fagyiért tehát köszönet Max-nak!

Ez tökéletes! 🙂

– 23 dkg cukor
– 6 tojás sárgája
– 5,5 dl zsíros tej (legalább 2,8-as, de a 3,5-es a legjobb)
– 2 dl 30%-os habtejszín
– 1 rúd vanília

A cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
Bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is.
Hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. (Ha valami oknál fogva főzés közben összetúrósodna, passzírozzuk át.)

Egy nagyobb tálba tesszük és úgy be a fagyasztóba. Legalább 3-4 alkalommal kb. fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni.

Ezután lehet szépen adagolni kehelybe, tölcsérbe, kis tálba vagy a desszert mellé. 🙂
Kis eperpürével locsolva.
Print Friendly, PDF & Email