A fenti képek 2012-esek, az alsók 2013-asak. 🙂 Szeder és szeder közt is van különbség ugyebár. 🙂
Nos hát. Tavaly is Emőke szeder fagyiját készítettem, de akkor valószínűleg kihagytam a joghurtot, vagy legalábbis kevésbé karakteres ízűt használtam, mint most.

30 dkg szeder (plusz pár szép szem egyben hagyva)
3 ek cukor
17,5 dkg tejföl
15 dkg joghurt (natúr)
2 dl habtejszín

A szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. Egy zárható műanyagba töltjük, mélyhűtőbe tesszük és kb. 30 percenként 3-4 alkalommal alaposan átkeverjük. Az utolsó keverés alkalmával hozzáadjuk az egyben maradt szeder szemeket. 🙂 Jó sokat! 🙂 Aztán várunk.

Mielőtt enni szeretnénk jó fél órával vegyük ki, hogy picit olvadhasson. Könnyebb lesz kanalazni, mert így elég küzdelmes! 🙂

A helyzet az, hogy a lányomnak annyira ízlett. 🙂
Meg nekem is, bár először fura volt a joghurt (nem igazán vagyunk joghurtosak), de aztán kimondottan jól esett. 🙂
Vettem pár édes tölcsért, mert nincs kerek ostyasütőm, de előbb-utóbb kikúszöböljük a problémát és az is itthon fog készülni! 😉
Egyébként azért is kezdtem el ilyen “korán” fagyit gyártani, mert az oviból hazafelé jövet Petra mindig be akar menni a cukiba fagyizni. Mit ne mondjak, az a tömeg és eleve a fagyi 160 ft/gombóc ára elrettent. Meg hát meg tudom itthon is csinálni. Ma megmutattam neki, hogy anya többféle fagyit is tud neki kínálni és akkor ehet, amikor akar. 🙂 Bejött. 🙂
Szóval készült vanília, aminek a receptjét ITT találod, szeder és csokoládé (amit holnap vagy valamikor hozok).
Ha durván számolok, tényleg durván, akkor is max. 30-35 ft-ra jön ki egy gombóc az itthon készített fagyiból. Azért barátibb, mint a 160, nem!?

Még több fagyi recept a blogon, ITT.

Print Friendly, PDF & Email