Én is elkészítettem a magam “fáját”, de nem édesen, hanem sósan. 😉

1471142_635340873175367_1621227694_n

Tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 dl tej
1 csapott evőkanál só
1,5 dl étolaj
270 gr parajpüré

Töltelék (fele tésztára):
1 fej hagyma apróra vágva, megdinsztelve, rá két gerezd fokhagyma szintén kicsit megkapatjuk.
Felöntjük kb. 100 gramm paradicsompürével, só, bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű. Aztán erre mennek a “díszek”: kukorica, párizsi, lila hagyma, esetleg zöldborsó, stb. Megszórjuk reszelt sajttal.
Ha karácsonyfát szeretnénk, akkor kinyújtjuk vékonyra a tésztát, téglalap alakúra, felére tesszük a töltit, ráhajtjuk a másik felét, majd trapézra vágjuk.

1479494_635340786508709_1106697044_n

A felső két csücskét levágjuk fenyő formára, de a tetején maradjon vízszintes rész.
Bevagdossuk a tésztát vízszintesen, majd megcsavarjuk az ágakat. A tetején is csavarunk egyet.
Lekenjük sárgájás tejföllel, megszórjuk köménymaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
1469891_635340776508710_2052075374_n
A tészta másik felére a szokott fokhagymás tejfölt kentem. Hajtoványokat készítettem belőle.
A tészta összeállításánál ugyanúgy járunk el, mint itt, csak a tej egy része parajpürére cserélődik.

1476330_635340939842027_106147928_n

 

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

szarvasos face fejléc

Print Friendly, PDF & Email