IMG_0821

Finom és a kelt tésztákhoz mérten gyorsan elkészíthető!
Aki a fahéjat szereti rossz ember nem lehet!  😛

Persze tudom, allergizál, vagyis sokan szenvednek allergiától emiatt a fűszer miatt. Viszont akit nem bánt, az feltétlenül készítse el ezt a koszorút, mert nagyon finom!

50 dkg liszt
1 evőkanál méz
3 dl víz
1 csipet só
2 dkg élesztő (vagy 1 cs szárított)

5 dkg vaj
6 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj

A langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle.
Ezután duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk.
A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Négyzet vagy téglalap alakúvá.
A vajat megolvasztjuk majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal.
A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük.

IMG_0809
Hosszában félbe vágjuk.

IMG_0810
A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket.

IMG_0811
Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek.
A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.

IMG_0812
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Hát… elég finom! 😉

IMG_0820

Példaképp van egyéb kelt tészta is a blogon:

VANÍLIÁS RÓZSAKALÁCS

NUTELLÁS CSAVART CSIGÁK

TÖLTÖTT HÁROMSZÖGEK

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

ddddd Forrás: moksha.hu

Print Friendly, PDF & Email