Tudat alatt Valentin-napra készülök, merthogy szívecske formát öltöttek a gumicukrok. 🙂

IMG_2853

Nagyon egyszerűen lehet itthon gumicukrot készíteni.
Én most multivitamin italból készítettem, de frissen préselt gyümölcslevekből is abszolút el lehet készíteni.
Igazából annyi, hogy ha frissen préselt léből készíted, akkor érdemes valamilyen édesítőt hozzátenned (javaslom a mézet), persze ez függ a használt gyümölcstől is.

1 dl lé
3 evőkanál zselatin (vagy agar-agar, illetve pektin, amelyik zselésítőt szeretnéd)
(méz – opcionális)

 

Tehát. A lé feléhez tegyük a zselatint és kezdjük el kevergetve melegíteni. Ne forraljuk, csak addig melegítsük, míg a zselatin felolvad.
Ahogy ez megtörtént tegyük hozzá a mézet (ha használunk), majd öntsük hozzá a másik felét a lének és keverjük alaposan össze.

IMG_2842

Szilikonformába vagy apróbb műanyag formákba töltsük és tegyük hűtőbe fél órára, vagy amíg meg nem köt a zselatin. (Nekem ezek a formák a csokiolvasztóhoz voltak.)

Tároljuk hűtőben. 🙂

Nem nagy kaland, igaz? És tudod, mi van benne. 😉

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n