Most előre leszögezem, hogy nem lesz olyan, minta  bolti, mert itthon nem lehet a mogyorót olyan finomra darálni, mint ipari környezetben, de attól még nagyon finom lesz a végeredmény!

Ez a recept Nyam-Nyam blogjáról van, de megénekelte már Rita konyhája is. 🙂

30 grammhoz:

10 dkg porcukor
10 dkg jó minőségű csokoládé
10 dkg pirított, héjától megtisztított török mogyoró
1 tk vaj

A mogyorót szárazon megpirítjuk serpenyőben vagy sütőben, majd a héját ledörzsöljük. Hagyjuk kihűlni, majd apróra daráljuk.
A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni és végül belekeverjük a cukrot és a mogyorót is.
Egy jól formázható masszát kapunk.
Hűtőben tároljuk, folpackba légmentesen becsomagolva.

Print Friendly, PDF & Email