Engem nagyon bosszant maga a reklám is és az is, hogy két kis pohárnyi pudingot nem is tudom hány száz forintért árulnak. 
Persze a gyerekek buknak rá, jó a marketing stratégia, de a szülők pénztárcája ugye… a gyerek – ha olyan – nem hagyja magát megtéveszteni, a házilag elkészített sima puding csak úgy egy tálba téve nem ugyanaz számára…pénteken az oviban is ilyen pudingot kaptak a gyerekek uzsonnára. Az óvónénink is megrökönyödve kérdezte, hogy az üzletben is csak ekkora??? Mondtam, hogy igen, kettőt adnak egyben, olyan 250 ft körüli áron.
Reprodukálnom kellett, mert ezt anyagilag nem lehet bírni.

Hát hoztam a kiürült poharakból, itthon pedig előzőleg eltettem két záró fóliát, hogy az illúzió tökéletes legyen! 🙂 
Árban is barátibb: a két puding (csoki, vanília) összesen kb. 160 ft-ba került és az egy liter tej (2,8-as) 190 ft volt. 
Persze ennél sokkal olcsóbban is ki lehet hozni az egészet. 
Ja és az a 8 kanál cukor…..nem tudom mennyi lehet, de legyen az össz. anyag költség 350 ft
És 10 db kijött belőle

Boltban megvéve 1250 körül fizetnénk ennyi mennyiségért. Készült vaníliás csoki foltokkal és fordítva. A szokott módon megfőzzük a pudingokat (nincs kép a készítésről, mert csak két kezem volt és egyszerre főztem a pudingokat, hogy ugye egyszerre legyenek kész a betöltéshez), majd a kiöblített poharakba töltjük szépen evőkanalanként. 
Amikor a foltra tesszük a másik színű pudingot érdemes megdönteni a poharat és nem a foltra tenni az evőkanállal a pudingot, mert belesüllyed és összekeveredik. 🙂

De azért mégis…..a cég ráfordított anyagköltsége nyilván nem annyi, mint amennyi nekem volt erre a mennyiségre. Szinte minimális anyagi ráfordítása lehet…. Beszerzési ár, stb….és pofátlanul elkérnek érte ennyit? 2 falatnyi vacakért?
Arról nem is beszélve, hogy az itthon készültben nincsenek ízfokozók, stb. ha valaki pedig megszállott lenne, az elkészítheti házi készítésű pudingokkal is. 🙂

Átesett a minőség ellenőrzésen is, remekül vizsgázott! 🙂 Mind a nagy, mind a kicsi két pofára tolta befelé!

További képeket a Facebookon a Paula a boci…puding albumban találsz.
Print Friendly, PDF & Email