Tudom, nem valami látványos, viszont annál finomabb!
Mostanában férj mindig azt válaszolja, mikor megkérdezem, mit főzzek: “Mindegy, csak ne legyen száraz.”
Szóval mártásos kell. 🙂 Erre aztán nemhogy panasza nem volt, de még a tányért is kinyalta, amit öröm volt nézni! 🙂
Így bátran ajánlom mindenkinek! 😀
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg karaj szeletelve, enyhén klopfolva
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma
1 közepes kápia paprika szeletelve (ennek van olyan nagyon finom íze)
1 dl tejföl
A hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Hozzászórjuk a préselt fokhagymát, majd a paprikát is.
Sózzuk természetesen, majd öntünk rá egy pohár vizet (én ezen a ponton elkevertem még benne egy erőleves kockát, de ez természetesen elhagyható) és a tejfölt.
Borsozzuk és sózzuk ha kell. Nem találtam elég pirosnak, így én tettem bele egy kevés (úgy 1 tk) pirospaprikát.
Botmixerrel sima szósszá varázsoljuk.
A karaj szeleteket én nem sóztam be. Mert a mártás is sós.
Kevéske olajjal locsolt serpenyőben kérget sütünk a szeletekre.Én közben borsoztam őket és megszórtam kevés sertéssült fűszersóval.
Amint mindegyikkel végeztünk beletesszük a serpenyőbe az összeset és ráöntjük a mártást.
Összeforraljuk és készen is van.
(Nekem nagyon sós lett a mártás. Van ilyen. 😛 Így én beleöntöttem 2 dl tejszínt – habtejszínt, de rendes, állati habtejszínt, nem a cukrozott növényi verziót – és azzal újra forraltam. Ez elvett a sósságából és pont jó lett.)
Finom habos burgonyapürével tálaltam.
Habos burgonyapüré:
1 kg krumpli pucolva, kockázva
20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
tej
só, szerecsendió
A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan.
Ha készen van, leszűrjük.
Krumplinyomóval összetörjük, majd belenyomkodjuk a vajat. A krumpli hőjétől a vaj el fog olvadni, nyugi. A sok vajtól lesz igazán habos, viszont érdemes egy kis tejet is löttyinteni hozzá, hogy lágyabb is legyen.
Kóstoljuk. Ha szükséges sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.
Egyéb fincsi főételek a blogon:
Rablóhús hagymás tört krumplival
Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással
Kövess a Facebookon is: