IMG_1584

Egy gyorsan kivitelezhető, de annál finomabb főfogás. Sokféle módon elkészíthető és a gyerekek is tudnak segíteni adott esetben az összeállításában. Az én lányaimnak főleg az tetszik, hogy nagyon színessé lehet tenni a nyársakat és mikor eszik, csak megfogják a végét és lerágják a pálcáról a finomságokat. Persze vigyáznom kell, ne kezdjenek le hadonászni velük…

1 kg sertéscomb
3 fej vöröshagyma
1 szál parasztkolbász
pár szelet szalonna

A fa pálcákat vízbe áztassuk be, hogy ne szárazon kerüljenek a sütőbe.
A sertéscombot kockázzuk fel kb 3*3 cm-es kockákra, majd fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
A hagymát nyolcadoljuk fel.
Ne nagy hagymát válasszunk, inkább több kisebb fejet.
A kolbászt karikázzuk, a szalonnál szintén vágjuk kisebb kockákra.
A saslik pálcákra felváltva tűzzük fel a hozzávalókat.
Egy hús, egy szalonna, hagyma, kolbász és elölről.
A kész nyársakat fektessük tepsibe egymás mellé.
Elég zsír ki fog sülni, így nem szükséges alá önteni se zsiradékot, se vizet.

Ha esetleg mégis tartunk tőle, hogy odakapna, kis olívaolajjal locsold át a nyársakat.

IMG_1577

Alufóliával lefedve 180-190 fokon sütjük, míg megpuhul a hús.
Azután levesszük a fóliát és néha a zsírjával meglocsolva pirítjuk (ha van a sütőnkön grill fokozat, arra állítsuk át).
Fontos locsolgatni, ne száradjon ki a hús.

IMG_1583

A hagymás tört krumplihoz 1 kg burgonyát megpucolunk, sós vízben felkockázva puhára főzzük.
3 fej vöröshagymát megtisztítunk, apróra kockázzuk, majd kevés zsíron a szokott módon megdinszteljük.
Sózzuk természetesen. Amikor már üveges a hagyma a kész, leszűrt krumplit ráöntjük és picit összepirítjuk, kevergetve.

IMG_1578

Tálaláskor a rablóhús kisült zsírjával meglocsolhatjuk a köretet.

Paradicsomos gombócok

Lecsós hús

Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással

Fűszeres palacsinta tekercsek

Fehérboros csirke szőlővel, barackkal

Tejbegríz – a villámgyors éhségcsillapító

Gombás lasagne

Chillis bab tortilla köntösben és a kis babaházunk készülőben

ddddd
Print Friendly, PDF & Email