Imádjuk a lecsót, de olykor szeretjük hússal tuningolni.
Így készül a lecsós hús.
Üveges lecsóval készült….mert kaptunk és mert az összes paradicsomunkat elvitte a paradicsomvész.
De nem volt rossz íze, rengeteg paprika volt benne, amik szinte még ropogtak.
Tarhonyával imádjuk.
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb felszeletelve, sózva, borsozva, kiklopfolva
1 üveg lecsó
fél kg hagyma felkockázva
1 közepes cukkini
kevés cukor (opcionális)
kolbász
A húsokat egy kevés olívaolajjal locsolt serpenyőben mindkét oldalán elősütjük, majd egy tányérra tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk és kisütjük a husis serpenyőben a zsírját. A serpenyő legyen magas falú és ha a husi levet eresztett öntsük ki belőle.
Ha megsültek a karikák, kivesszük őket és a zsíron megdinszteljük a hagymát.
Sózzuk, majd borsozzuk és ráöntjük a lecsót, illetve ha van cukkinink, kockázhatunk bele azt is.
Vagy még padlizsánt is, de azt előtte sózzuk be és öblítsük le.
Ha szükséges tegyünk bele kevés cukrot és tegyük vissza bele a kolbász karikákat. Kóstoljuk.
A husi szeleteket sóval, borssal szórjuk.
Egy jénai aljára teszünk a lecsóból, majd ráfektetjük a hús szeleteket és mehet rá a maradék lecsó.
Rátesszük a tetejére, majd 200-210 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús megpuhul. Ez az elősütés miatt nem várat sokat magára. 😛
És akkor ahogy már mondtam ,tarhonyát készítsetek mellé. Isteni! 🙂
Vannak ám még főételek a blogon:
Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással
Fehérboros csirke szőlővel, barackkal
Bográcsos pörkölt a kert ajándékaival
Akármelyiket is válaszd, nem fogsz mellé! 😉