Sonkás kelkáposztatekercs

47197_470135616359488_1421320931_nHát ez már legalább 2 éve készült, csak valamiért nem került fel a blogra idáig. Pedig nagyon finom! 🙂Nagyon finom, ízben a rakott kelhez hasonító tekercs, amivel villanthatsz a családnak vagy a vendégeidnek.

Viszonylag gyorsan elkészül és tényleg finom!

1 tekercshez:

1 közepes fej kelkáposzta
1 ek őrölt kömény (csapott)
3 dl tejföl
2 tojás
3 ek liszt
15 dkg reszelt sajt

2 gerezd fokhagymagépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk.
Egy nagy fazék vízben majdnem puhára főzzük a só, fokhagyma és a kömény társaságában.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk és a majdnem puha káposztát elterítjük rajta.
A tejfölt a többi hozzávalóval kikeverjük és a káposztára rásimítjuk.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
A sütőből kivéve még melegen ráfektetjük a sonka vagy párizsi szeleteket és a papír segítségével szorosan feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt szeletelhetjük.

644062_470135589692824_1674271362_nItt letöltheted és kinyomtathatod a receptet:

Download

 

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email