Anyósom szokott bundás csirkemellet készíteni. És bár lassan egy évtizede tudom a mikéntjét, még egyszer sem készítettem.
Ma is göngyölt husinak indultam neki, de menet közben valahol elkalandoztam és elkezdtem bekeverni a bundát.

IMG_2508

Van, aki sörösen csinálja a bundát (későn fordult meg a fejemben, hogy abból, amit főzés közben kortyolgattam, igazán löttyinthettem volna a masszába is), van aki simán.

Igazából konkrétan semmit nem mértem. A recept nekem is szemmértékre volt leírva, úgyhogy így is adom közre.

csirkemell szeletek klopfolva, sózva
tojás

tej
liszt
1 közepes krumpli nyersen lereszelve

A tojást kézi habverővel felverjük kissé, sózzuk, öntünk rá tejet, majd lisztet.
Mehet bele a lereszelt krumpli is (legkisebb lyukú reszelőn reszelve) és úgy állítjuk be a sűrűsségét, hogy a palacsinta tésztától sűrűbb, de a nokedli tésztától valamivel lágyabb tésztát kapjunk.

A csirkemelleket lisztbe forgatjuk, majd úgy mártjuk őket a masszába közvetlenül sütés előtt.
Forró, bő olajban sütjük ki a husikat, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Puha bundája lesz a husinak, ami vastagabb, mint egy szimpla panír.
A családom nagyon szereti, a gyerekek csak úgy tömik. Jobban mint egy hagyományos rántott húst. 🙂 (És mellesleg utálok panírozni, úgyhogy 2:0 nekem. 🙂 )

IMG_2505

Én kukoricás, borsós rizzsel tálaltam.

Egyéb főétel ötletek:

Sonkás kelkáposztatekercs
Székelykáposzta
Fehérboros kacsasült
Rablóhús hagymás tört krumplival
Paradicsomos gombócok
Lecsós hús
Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással
Fűszeres palacsinta tekercsek
Fehérboros csirke szőlővel, barackkal
Bográcsos pörkölt a kert ajándékaival
Cukkini csónak – töltve, sülve
Gombás lasagne

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email