Palacsinta - tojásmentes
LÉTEZIK!
Vannak akik allergiásak a tojásra, de olyanok is, akik csak nem szeretik. Nekik is van megoldás, süthetnek tojás mentes palacsintát. Ugyanolyan finom, csak tojás nélkül.
Ez megoldást jelent azok számára is, akik sütnének, csak épp nincs a hűtőben tojás. 🙂

Elsőre kicsit furcsa lehet, hogy kefir vagy tejföl van a tésztájában, de az amerikai palacsintába is tejföl megy és működik, sőt nagyon is finom! De ennek a végeredményében nem érezni, legalábbis én nem éreztem.
Dupla adaghoz:
150 ml kefir vagy tejföl
1 csomag sütőpor
2,5 dkg cukor
45 dkg liszt
6 dl tej
4 dl szóda- vagy ásványvíz
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
A hozzávalókból a szokott módon palacsintatésztát keverünk.
A tejfölt/kefirt a cukorral kikeverjük, lazítjuk egy pici folyadékkal, majd belekeverünk pici sütőporral elkevert lisztet. Ismét folyadék, ismét liszt.
Ha összeállt és csomómentes a tészta, a szokott módon kisütjük a palacsintákat.
A sütéshez kapcsolódik egy kérdésem. Ti miben sütitek a palacsintát? Hagyományos vas serpenyőben? Vagy öntött vasban? Teflonosban vagy kerámia bevonatúban? Az én jelenlegi személyes kedvencem a kerámia bevonatos, de előtte öntött vasban készítettem. Anyósoméknál viszont a hagyományos vas serpenyős palacsintára esküszöm! 🙂 Ti?
Desktop8
Mi imádjuk a palacsintákat, akármilyen legyen is. Mi sem jobb bizonyíték, mint a sokféle palacsinta receptje a blogon:
310905_538601862849269_410361945_n
Print Friendly, PDF & Email