IMG_0857

A Zuram kedvéért készülnek szilvás sütemények, mert rajta kívül senki nem eszi meg. 😛
Ez egy tök egyszerű, de annál látványosabb finomság, ami gyors leveles tésztából készül, de lustábbak vehetik boltban a tésztát. És ha így tesztek, akkor bizony ez 20 perc alatt el is készül.Hozzávalók 9 darabhoz:

25 dkg liszt
1 csipet só
12 dkg vaj
1 teáskanál 10 %-os ecet
7 evőkanál hideg víz
+ kb. 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez.
18 db szilva
2 csapott evőkanál kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
porcukor
A tészta hozzávalóit (hideg vaj!) a robotgépbe tettem és hagytam, had dolgozza jól össze.
A kész tésztát kézzel kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és szimplán hajtjuk.
Ezután elforgatjuk 90 fokkal, újra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és duplán hajtjuk. Egy tálcára téve, folpackkal letakarva hűtőbe tesszük egy órára.
IMG_0852
A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
Ezután becukrozzuk. Sőt ha szeretnénk, fahéjjal is szórhatjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és körülbelül 12×12 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aztán mindegyikre 4-4 darab fél szilvát teszünk vágott felükkel felfelé.
Végül a tetejükre keresztbe vághatunk a tészta maradékából csíkokat.
IMG_0853
Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben kb. 15-25 percig sütjük.

IMG_0854

Egyéb szilvás finomságok a blogon:

Egyben sült comb krokettel és vörösboros szilvamártással

IMG_0838

Mennyei fordított karamellás, szilvás pite

IMG_0801

Szezon gombócok (barackos és szilvás)

IMG_0424

Forralt boros – aszalt szilvás bejgli (Az idei év No.1.-ja!)

IMG_7476

Marcipános szaloncukor fahéjas aszalt szilvával

IMG_6618-600x399

Szilvásgombóc pite

IMG_51381

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

borítókép

Forrás: Szellem a fazékban

Print Friendly, PDF & Email