Sokan úgy vannak a palacsintával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. 🙂
Mindegy milyen ízű, milyen formájú, csak legyen.
A tölteléket illetően csak a képzeletünk szab határt.
Mi a kisült kerek tésztát az elmúlt időszakban leginkább önmagában, vagy nutellával megkenve ettük, apa néha lekvárral.
Most kakaósan készült és málnahabbal.
De van, aki vaníliásan, vagy túrósan, alma töltelékkel, vagy épp Gundel palacsintaként fogyasztja. Mindegy is, a lényeg, hogy elegendő mennyiség legyen kisütve. 😉

A hab okozott pár hónapja kis fennakadást a face-en.
Nos hát: én megfogtam bő egy marék fagyasztott málnát, kiolvasztottam, leszűrtem, hogy ne legyen magos. Hozzá adtam pici porcukrot, majd rálöttyintettem nagyjából 2-3 dl habtejszínt és elkezdtem felverni. Pikk- pakk összeáll. Na, ezzel töltöttem most. 🙂

Annak idején sokat jártunk nyaralni Hajdúszoboszlóra. A strandon mindig málnahabos gofrit ettünk, ezek az emlékek most elő is jöttek. 🙂

És a receptem? Már hosszú évek óta ez: PALACSINTA. 🙂 Csak annyi, hogy dupla adagot nyomatok és teszek bele 2-3 evőkanál vaníliás cukrot is. 🙂
IMG_3387

Print Friendly, PDF & Email