IMG_0965

Ez a palacsinta a palacsinták Cadillac-je! Nem viccelek!

Nem csak finom, hanem egyenesen egyszerű is, hiszen csészével mérjük a hozzávalókat. 😉
Előre leszögezem: a mérőcsésze 2 dl-es.

5 tojás
2 csésze liszt
1 csésze tej
1 csésze (hab)tejszín
1/2-1 csésze porcukor
5 dkg vaj
csipet só
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
vaj a sütéshez

Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk.
Vagyis a tojásokat a cukrokkal kissé habosítjuk, a lisztet a tejjel felváltva belekeverjük, majd beleöntjük a tejszínt és végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A már szokott módon palacsintákat sütünk, de ha tehetjük, kisebb serpenyőben, mint amekkorában egyébként szoktuk.
Ha nem vajon szeretnénk sütni, süthetjük olajon is őket.
Egy biztos: vastagabb palacsintákat kapunk.

IMG_0972

Tölthetjük is, vagy magában is fogyaszthatjuk. (Nagyon finom magában is, annyit elárulok!)

IMG_0970A legfinomabb természetesen frissen. 😉

További palacsinták a blogon:

FŰSZERES PALACSINTA TEKERCSEK

CSÚSZTATOTT PALACSINTA

GUNDEL PALACSINTA

BÖGRÉS PALACSINTA

BUCI BURGER

PALACSINTATORTA

MÁLNAHABOS PALACSINTA

VANÍLIÁS PALACSINTA

BOLOGNAI, SÜLT PALACSINTA

PALACSINTA ALAPTÉSZTA

AMERIKAI PALACSINTA

Csatlakozz hozzám a Facebookon is és légy egyike a közel 10.000 követőnek! :)

ddddd

Forrás: receptneked.hu

Print Friendly, PDF & Email