Szereted a diót? És a csokit? Na és a palacsintát?
Ha mindháromra igennel feleltél a Gundel palacsinta Neked való!
Palacsintát sütöttem a csajoknak.
Ők nutellával szeretik, én újabban baracklekvárral, de most beugrott, hogy úgy megennék egy Gundel palacsintát.
Neki álltam hát. Nem készítettem sokat, épp csak 4 személyre való adagot.
A hagyományos módon süssünk palacsintákat.
A krémhez:
2 dl tejszín
2 ek cukor
kevés rum
(esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)
20 dkg darált dió
Dekoráció:
csokiöntet (bármilyen általad szeretett – én Lidl lila csomagolású csokiglazúrt használtam)
kevés durvára darabolt dió száraz serpenyőben megpirítva
Brutálisan egyszerű.
A tejszínt felmelegítjük, benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel.
Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót.
Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.
A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal. 🙂
Ha mondjuk nem ez a kedvenced, készítsd a palacsintákat más töltelékkel, más módon:
Akármelyik mellett is tedd le a voksodat, mindegyikkel nagyon jól jársz ezt garantálom! 🙂
Csatlakozz hozzám a Facebookon is. 🙂