A farsangi szezon vége felé járunk, de még benne vagyunk és nem csak ebben az időszakban készíthetünk finom fánkokat!
Mert a farsang a fánkolás időszaka.
Összegyűjtöttem Nektek az összes fánkot a blogról és egytől-egyig merem ajánlani a kipróbálásukat, akár így szépen sorjában. 😉
Mi imádjuk a fánkokat, látjátok, többféle formában is. Lekvárokkal, csokikkal, akármivel. Viszont nem csak a hagyományos szalagos létezik, tessék merészebbnek lenni és bővíteni a repertoárt!
Sokan féltek pl. a képen látható képviselő fánk tésztájától, az ún. égetett tészta készítésétől. De a félelem alaptalan. Bátran álljatok neki, ha segítségre van szükségetek, akkor pedig keressetek előtte a Facebookon vagy akár e-mailben is. Nagyon szívesen segítek. (Aztán utána persze rájöttök, hogy nem volt mitől tartanotok!)
A legtöbb recept fázisfotós (megkönnyítendő az elkészítést) és tartozik hozzájuk egy Facebook mappa, ahol sok-sok kép van a már elkészült finomságokról is.
42 db fánkhoz:
1 kg liszt
4 dl tej
8 dkg élesztő
10 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
10 db tojássárgája
Tovább az elkészítés menetéhez…
Facebookon láthatod a képeket.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hozzávalók:
250 ml langyos tej
1 tasak porélesztő
500 gr liszt
1 csipet só
50 gr porcukor
3 tojássárgája
2 ek rum
100 gr olvasztott vaj
Tovább az elkészítés menetéhez…
Facebookon láthatod a képeket.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nutellás muffin fánk sütőben sütve
Hozzávalók:
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás + 1 a kenéshez
csipet só
55 dkg finomliszt
nutella, lekvár, vagy amit szeretnénk
Tovább az elkészítés menetéhez…
Facebookon láthatod a képeket.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
120 g cukor
60 g vaj
230 ml tej
200 g liszt
4 tojás
vaníliás cukor és aroma
Tovább az elkészítés menetéhez…
Facebookon láthatod a képeket.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fánk:
1 csipet só
130 gramm sütőliszt
130 gramm sima liszt
2 ek olaj
3 dl víz
Csokiszószhoz:
1 csipet só
100 gr étcsoki
kevés vaj
1/2 dl habtejszín
1 ek kristálycukor
1/2 dl barna sör, vagy whiskey vagy tej
Tovább az elkészítés menetéhez…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Égetett tészta:
10 dkg vaj
10 ek víz
10 dkg liszt
4 egész tojás
Vaníliakrém:
5 tojás
6 dl tej
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs van. cukor
Ízlés szerint tejszínhabbal vagy anélkül.
Tovább az elkészítés menetéhez…
Facebookon láthatod a képeket ITT, ITT és ITT is!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
52 gramm olaj
1 csipet só
1 csipet cukor
52 gramm víz
4 db tojássárgája a krémhez
52 gramm liszt
120 ml habtejszín
94 gramm egész tojás
1 db vanília rúd a krémhez
32 gramm keményítő a krémhez
42 gramm cukor a krémhez kétszer
365 ml 3,5%-os tej
365 ml 3,5%-os tej a krémhez
100 gramm ét- vagy tejcsoki
Tovább az elkészítés menetéhez…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
40 dkg liszt
1 dl tej
kb. 1 dl víz
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
5 gr só
1 tojás sárgája
vanília aroma
1/2 citrom reszelt héja
18 dkg hideg margarin
Tovább az elkészítés menetéhez…
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is. Most játék is megy! 😉