Liszt nélkül is tökéletes, mennyei csokikrémes tekercs! Érdemes kipróbálni….az egészségesebb életmód jegyében! 😉
Történt tavaly augusztusban, hogy Zsuzsival elmentünk sütögetni a Gastropolisba Varga Gáborral. A képeken is jól látszik, az egészet a Koronás cukor támogatta.
Nagyon sok finomságot készítettünk. Olyan alapanyagokkal is dolgozhattunk, amikkel azelőtt sosem. Fantasztikus élmény volt, nade akit érdekel, az a fenti linken elolvashatja a sztorit.
Így egy év elteltével mutatnám az egyik finomságot, nevezetesen a lisztmentes fatörzset, amit a világ legegészségesebb csokikrémjével töltöttünk.
Nagyon sok finomságot készítettünk. Olyan alapanyagokkal is dolgozhattunk, amikkel azelőtt sosem. Fantasztikus élmény volt, nade akit érdekel, az a fenti linken elolvashatja a sztorit.
Így egy év elteltével mutatnám az egyik finomságot, nevezetesen a lisztmentes fatörzset, amit a világ legegészségesebb csokikrémjével töltöttünk.
Lisztmentes fatörzs avokádós csokikrémmel
A piskótához:
6 db tojássárgája
80 g (bio)cukor
1 csipet só
50 g holland kakaópor
1 ek víz
6 db tojásfehérje
40 g (bio)cukor
1 teáskanál citromlé
A töltelékhez:
2 db, puha húsú, érett avokádó
5 bő ek narancslé
kevés reszelt citromhéj
kevés reszelt narancshéj
100 g méz
40 g holland kakaópor
Piskóta készítése:
A tojás sárgáját, a cukrot, sót, kakaóport és vizet kikeverjük krémesre.
A tojás sárgáját, a cukrot, sót, kakaóport és vizet kikeverjük krémesre.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
A kakaós keveréket fellazítjuk a fehérje habbal.
A kész piskótatésztát kenjük egy sütőpapírral fedett gáztepsire.
190 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez mindent egy tálba teszünk és botmixerrel simára keverünk.
Kenjük a piskóta aljára a kész csoki krémet, majd csavarjuk fel a tekercset.
Éles késsel szeleteljük fel.
Egyéb piskótás finomságokat is találsz a blogon: