Amilyen egyszerű, olyan finom, pláne friss, házi baracklekvárral….Ha mást nem,  a menzáról biztosan rémlik ez az örök kedvenc.

IMG_0153

Egyszerűen elkészíthető, nem kell vele sokat foglalkozni és nagyon finom lesz a végeredmény. Bár én rendszeresen túlsütöm a piskótát…nem tudom miért, de talán még egyszer sem sikerült pont megfelelőre sütnöm. Pedig nem lenne nehéz, így nem értem én sem a miértjét.
🙂
Ez van. Mindenesetre nem kiszáradásig sütöm, így nagy probléma nincs vele, csupán annyi, hogy törik már az első feltekerésnél.
Jó tanács: az első feltekerés előtt már vágjuk le a majdani két végét megformáló széleket, azok kemények és könnyebben megtörik végig a piskóta, ha rajta hagyjuk. Mint én is.

1 tekercshez:

6 tojás
6 evőkanál liszt (12 dkg)
6 evőkanál cukor (12 dkg)

baracklekvár

A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.
A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet.
A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)
Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.
Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.

IMG_0156

Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.
Piskóta receptek még a blogon:

BABAPISKÓTA

HAGYOMÁNYOS PISKÓTA

OLAJOS PISKÓTA

VAJAS PISKÓTA

THAI PISKÓTATEKERCS

MINTÁZOTT PISKÓTATEKERCS

IMG_0160

Ha ízlett a piskótatekercs, csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Letölthető receptkártyák itt!

Névtelen

Print Friendly, PDF & Email