Aug. 23-án került megrendezésre a Koronás Cukor és a Desszert.eu (azóta ApróSéf nyereményjátékának nyereménysütögetése a Gastropolisban.
Nagyon meglepődtem, hogy sikerült bekerülnöm a nyertesek közé – zsűrizéssel. Mert csupán egy sajttorta recepttel indultam, azt is gyorsan anyósoméktól tudtam csak beküldeni, gondoltam esélytelen. És mégis bejött! 🙂 Ez az igazi nyeremény, így jó nyerni! 🙂
Nagyon vártam, de senkit nem sikerült elcsalnom magammal. Apa szokott velem jönni, nagyon szeret ő is ilyenekre járni, mindig jött velem eddig is, most sajnos dolgoznia kellett.
Próbáltam először egyik cukrász csoporttársamat megfűzni, de neki is kisgyerek van otthon, nem volt ki vigyázzon rá. Aztán gondoltam Évi eljön velem – vele főztem a Jar főzésen -, de Bécsbe mentek családostul és a délelőtt 10 órási kezdés érthetően korai volt számára. Így egyedül mentem, de mégsem magányosan.
Történt ugyanis, hogy Gyáfrás Zsuzsi – blogom lelkes követője és szintén gasztroblogger – is nyert. És ő sem tudott kit hozni magával hasonló okok miatt, mint én sem. Így egymásra találtunk és együtt sütögettünk. Már előre lebeszéltük hol találkozunk – két év netes csevegés után életünkben először, stb.
Olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást. Szerintem egyikünk sem feszengett, sőt, konkrétan végig röhögtük az egészet. Eléggé egy hullámhosszon voltunk, semmi kétség! 🙂
Gábor nagyon jó fej, sokkal fiatalabb, mint hittem – legalábbis kinézetre. 😉
Nagyon jól éreztük magunkat délelőtt 10-től délután 3-ig. És ahogy azt kellett: mindenki előtt elsőként érkeztünk és utolsóként távoztunk. 😀
Leírom a recepteket is, amiket készítettünk, bátran próbáljátok ki őket!
Ekkorra puding állagú lesz.
Ez nekem személy szerint nagyon bejött. Kissé fura állagú a puding, de nagyon bejött. Volt, akiknek nem annyira jött be, ízlések és pofonok ugyebár.
Gondoltam másnap, hogy veszek a vásárcsarnokban passiógyümölcsöt, mert már régóta szerettem volna bonbonba is bele varázsolni, de egy árusnál láttam, ott is 300 ft volt darabja ennek a kiwi nagyságú gyümölcsnek. Szóval ez elmaradt….
Délben hoztak szendvicseket, azokból lakmároztunk. Nagyon finom volt a cukkini-padlizsán krémes, nekem az ízlett a legjobban. De volt szalámik, kőrözöttes, sonkás…
Egy tepsit kivajazunk.
A lisztet, cukrot, sót egy tálba tesszük és összekeverjük.
Ráütjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze, kb. 5 perc dagasztás szükséges, hogy elváljon az edény falától, de maradjon lágy.
Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, majd ismét pihen 35 percet.
Lekvárral, csokival vagy túróval töltjük.
Feltekerjük a töltelék irányából.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Így utólag jegyzem meg, hogy a krémhez mindent egy tálba teszünk és botmixerrel simára keverünk. 🙂
A képekért köszönet Zsuzsinak. Az én kis gépem lassan egy éve beadta a kulcsot, a nagyot nem akartam cipelni, a telefonom pedig botrányos képeket készít, így maradt az a lehetőség, hogy Zsuzsi képeit használom, amihez engedélyét is adta. 🙂 Köszönöm!
Aztán hamarosan reméljük Linda is elküldi a képeket – a Koronás Cukortól -, azokat is hozom, amint megkapjuk őket! 🙂
ÉS! Ajándékcsomagot is kaptunk a sok-sok élmény, tapasztalat és tudás mellé: plusz a kötényt….hamarosan már ideje lesz lefotóznom a kötény gyűjteményemet! 😀
ÉS októberben várhatjuk Gábor új könyvét is névre szólóan dedikálva! 🙂 Alig várom!
Köszönjük a lehetőséget! Fantasztikus volt én sokat tanultam annak ellenére, hogy nem vagyok én sem kezdő a konyhában! 🙂
Képeket a Facebookon találsz (fázisfotókat is a receptekhez) a Sütögetés Varga Gáborral a Gastropolisban albumban.