Hasonló az egérkéhez, bár életemben csupán egy alkalommal készítettem. Viszont a csokoládés golyók is így készülnek, csak miután kisültek kakaóporba forgatják őket.
Könnyű, finom, abbahagyhatatlan.A mérőeszköz egy bögre, ami 2,5 dl.
2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
280 gr tejföl, vagy joghurt (nálam telföl)
2-3 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük.
Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)
Lekvárral, vagy simán csak porcukorral szórva is nagyon finom! 😉
Egyéb fánkok a blogon:
Nutellás muffin fánk sütőben sütve
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Forrás: Mindenegyben Blog