A cukkininek nagy a vitamintartalma. Szerencsére dögivel nőnek a kertemben ezek a szép, hosszúkás, zöld vitaminbombák, úgyhogy több formában is fogyasztjuk.
Ez az elkészítési módja nem bonyolult, sőt. Egyszerű és finom! Lássunk túl azon, hogy kirántjuk a cukkini karikákat. 🙂
1 ek sertészsír
1 közepes cukkini
30 dkg darált hús
15 dkg sajt
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosarany
1 paradicsom
25 dkg paradicsompüré
friss, aprított bazsalikom
A cukkinit megmossuk és hosszában ketté vágjuk.
A belsejét egy kanállal kivájjuk, de körben maradjon húsa, nehogy szétessen a csónakunk.
A kivájt részt felkockázzuk és besózzuk.
A tölteléket elkészítjük.
A hagymár apró kockákra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk.
A fokhagymát is hozzákeverjük, picit sózzuk, így a hagyma könnyebben levet ereszt.
Ha megpuhult, mehet rá a darabolt paradicsom, megvárjuk, míg összeesik.
Ezután mehet rá a darált hús.
Fehéredésig pirítjuk a hagymával, majd felöntjük a paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg megpuhul a hús.
A cukkini besózott belsejéből kinyomkodjuk a vizet és a húsos alaphoz keverjük.
Picit még főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
A bazsalikomot felaprítjuk.
A felezett cukkiniket egy tepsibe tesszük, majd ezt a ragut belekanalazzuk a mélyedéseikbe, megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal.
180 fokon sütjük kb. 20 percen át, míg szép színt kap a sajt. Ez idő alatt a cukkini is megpuhul.
Nagyon finom, idény finomság 2-4 fő részére.
Egyéb cukkinis finomságok:
Egyéb zöldséges finomságok, mint például:
HORDÓS SAVANYÚSÁG (CSEMEGE UBORKA)
Ha azonnal szeretnél értesülni az aktuális finomságokról, csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂