IMG_7478Pár évvel ezelőtt volt egy nagyon halvány próbálkozásom a gnocchival. Valahogy annak idején nem láttam át, hogy a gnocchi gyakorlatilag a krumpligombóc vagy a szilvásgombóc tésztája, gyakorlatilag nudli csak más formában. Mára kikupálódtam szerencsére és örömmel álltam neki a készítésének. 🙂Formázni a csigatészta készítőmön formáztam, de éppúgy megteszi egy natúr villa is. 🙂 Ez már csak részlet kérdés.
A szósz pedig tulajdonképpen bármi lehet, nekem most erre a mediterrán jellegűre esett a választásom és mert imádom a gombát, csempésztem bele keveset.

Gnocchihoz:
40 dkg burgonya
1 kis tojás
kb. 150-250 gramm liszt (liszt és burgonya függő)
csipet só

Szószhoz:
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg barna csiperke
4 evőkanál olívaolaj
só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
150 gramm sűrített paradicsom
2 teáskanál cukor
1 dl állati tejszín (30%)
3 dl víz
2 darab Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Az elkészítéséhez kattints ide.

Azért pár fázis fotót mellékelek ide, tudtok puskázni! 😉

  • image title

    Készítés menete

  • image title

    Készítés menete

  • image title

    Készítés menete

  • image title

    Készítés menete

  • image title

    Készítés menete

  • image title

    Készítés menete

Amennyiben előre csomagolt/mirelit gnocchit vásárolunk, úgy gyorsabban elkészül a komplett étel, mert azt már nem kell se begyúrnunk, se előfőznünk. 😉

 

IMG_7476Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket! 🙂
Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email