IMG_7862A chia mag még mindig szuper foodnak minősül. Nem sorolom jótékony tulajdonságait, akit érdekel, az utána olvas. Egy biztos: nem olcsó mulatság, de megéri legalább kipróbálni vagy bizonyos időközönként beiktatni egy keveset az étrendbe. 😉Készítettem már belőle sima tejjel pudingot, illetve pogácsába is tettem belőle, mindkettő nagyon bejött.

2 dl pudinghoz:
180 ml kókusztej
32 gr chia mag
12 gr kakaópor
3 ek porcukor
csipet só

A történet rém egyszerű. A porcukrot, kakaóport és a sót elkeverjük a kókusztejben, beleszórjuk a chia magot és lefedve egy éjszakára, de legalább 3-5 órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt megszívja magát a magocska.
Egy szép poharat kiválasztunk és az aljára pudingot teszünk.
Rászórunk kedvünkre való friss vagy mirelit gyümölcsöt (nálam málna), majd ismét puding. Több rétegbe is rakhatjuk.
Tetejére a hozzávalóknak megfelelően sok-sok gyümölcsöt teszünk, illetve kevés reszelt citromhéjjal és kókuszreszelékkel díszítjük.

IMG_7857Akár nap indítónak is tökéletes. Vitamindús, finom reggeli is lehet. 😉
Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email