IMG_4551A chia mag, amit még kevesen ismernek, viszont ajánlom mindenki figyelmébe!

Én vettem egy kis csomaggal, erről itt olvashatsz bővebben.

Igazán finom ez a pogácsa és ha egészséges liszttel és tejjel készíted még alakbarát is. 😉
Az apró chia magok nagyon finom roppanósak maradtak a pogácsában és a paradicsom és snidling igazán jó összhangban voltak.

 

1 tepsi pogácsához:

1 ek. chia mag
3 ek. víz
25 dkg liszt
40 g olaj
1 csomag porélesztő
75  ml tej
1 tk só
40 g snidling felaprítva
pár aszalt paradicsom felaprítva

IMG_4546A chia magot vízzel elkeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk, ekkorra zselés állagú lesz.
A zselés chiát alaposan elkeverjük a liszttel, a porélesztővel, a tejjel, a sóval és az apróra vágott snidlinggel, paradicsommal.
Alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges nyugodtan rakhatunk hozzá még egy pici tejet, ez a lisztünk minőségétől függ.
45 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és 3-4 centis szaggatóval szaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel, sütőpapírral bélelt tepsiben addig sütjük, amíg szép színt kapnak a labdacsok.

1 gáztepsi lett tele ezzel az adaggal.

IMG_4553 IMG_4550Jó étvágyat hozzá! 🙂

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email