IMG_4835Aki szereti a fornettit, az ezt imádni fogja. Olyan ez a tekercs majdnem, mint a csokis girella. Vagyis nem, ez sokkal jobb, mert ebben aztán van anyag! 😀 Imádom, egyszerűen imádom.

1,25 dl tej
3 ek cukor
1 cs szárított élesztő
8 dkg vaj
1 egész tojás
1 tojás sárgája
35 dkg liszt
1 csipet só

Krémhez:
4 dkg puha vaj
1 cs vaníliás cukor
3 ek porcukor
2 tk kakaó
1 mk rumaroma
1 mk fahéj

Tetejére:
1 tojássárga
kristálycukor

A tészta hozzávalóit a robotgép táljába teszem, majd dagasztófejjel addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától.
Ezután letakarva egy óra alatt hűtőben duplájára kelesztem.
A krém hozzávalóit is habosra keverjük.
A megkelt tésztát ketté vesszük (de vehetjük 3 vagy 4 felé is attól függően mekkora és mennyi tekercset szeretnénk). Két részletben dolgozunk vele, mert elég nagy mennyiség.
Egyesével kerek lappá nyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével. Szép egyenletesen.
8-12 cikkre vágjuk, attól függően mekkora tekercseket szeretnénk, de javaslom legyen inkább kisebb tekercs, mert tovább fog kelni. 😉
Feltekerjük a tekercseket, az illesztés alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk őket.
Tetejüket megkenjük tojássárgával és megszórjuk kristálycukorral.
Hagyjuk még 15 percet kelni a tepsin, majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben (alulra egy lábasba vizet teszek, a kelt tésztának ez nagyon jót tesz!) megsütjük őket.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

IMG_4833Készíthetünk belőle pillangókat is.

Jó étvágyat!