IMG_2473

A neten találtam tegnap. Mindenki szétosztogatta, gondoltam elkészítem. 🙂
Nagyon kis guszta, a kókusz-csoki kombó pedig egyenesen tökéletes. 🙂


Nem bántam meg, nagyon finom. Egy a baj vele, egy rúd kevésnek bizonyult.

Tésztához:
25 dkg liszt
1 tasak instant élesztő
5 dkg cukor
5 dkg vaj
80 ml meleg tej
1 db közepes tojás
csipet só

Kókuszos töltelékhez:
1,2 dl tej
7 dkg cukor
2 dkg vaj
1 tk vanília aroma
10 dkg kókuszreszelék

Csokoládé töltelékhez:
1,5 tábla ét-, fehér- vagy tejcsokoládé

Kenéshez:
1 ek víz
1 tojás

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt.
A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hozzáadtam a cukrot és beleszórtam az élesztőport.
Rászórtam a lisztet és a tetejére a sót.
Addig kevertem a robotgéppel, míg sima tésztát nem kaptam. Picit ragadós volt, de sima.
Konyharuhával letakarva hagytam szobahőmérsékleten állni fél órát.
Ezután bezacskóztam és hűtőbe tettem.
Minimum 4 órára, de az sem baj, ha egész éjszakára hűtőben marad.

Elkészítjük a kókuszos tölteléket:
A tejet a cukorral addig melegítjük, míg a cukor feloldódik. Mehet hozzá a vaj és az aroma és amikor már sima a folyadék, beleszórjuk a kókuszreszeléket.
Ilyenkor már nem kell melegíteni, mert azt a folyadékot a kókusz magába szívja. Teljesen hűtsük ki.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a mérethez az egymás mellé tett csokoládét vegyük alapul.
Tegyük át sütőpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk a készítését.
A képen látható módon középre a csokoládé alá halmozzuk fel a kókusztölteléket kb. 1-1,3 cm vastagságban (ennél ne legyen magasabb!), tegyük rá a csokoládét. Nekem a kókusztöltelék 3/4-e került a tésztára, annyit elegendőnek ítéltem.
Vágjuk be a tésztát éles késsel, mindkét oldalon figyeljünk, hogy azonos számú csíkot vágjunk (lásd kép) és hajtogassuk rá először a két végét, majd a tészta csíkokat (felváltva az oldalakat) a töltelékre.
Hagyjuk egy picit pihenni konyharuhával letakarva (kb. fél óra).
Kenjük meg 1 ek víz és 1 tojás keverékével.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, aranybarnára.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, de még melegen érdemes tálalni, hogy a csokoládé még folyós legyen a belsejében.
A csoki nem dermed teljesen vissza, szerintem úgy finomabb, amikor már kihűlt, sőt, szebben is szeletelhető. Olyan mintha bountyt ennél kiflivel. 😀

Mappák6

Aztán persze mindenki kedvére variálhatja az összetevőket. Vagyis a kókuszos töltelék készíthető narancsosan, citromosan, esetleg színezve), a csokira tehetünk banán karikákat (Az nem túl leveses gyümölcs és a csokival szintén remek párost alkotnak.).
Szóval ha hézagos is marad a tészta, nem fog kifolyni semmi sütés közben, nem kell aggódni. 🙂

IMG_2465

Egyéb fincsi kókuszos finomságaim is vannak:

Gluténmentes, kókuszos csokoládétorta
Kókuszkocka – a kihagyhatatlan
Kókuszgolyó – a 10 perces klasszikus
Vaníliás-kókuszos csokitorta
Kókuszos szaloncukor és szeletek
Elmo és Cookie Monster cupcake (kókuszos)
Kókuszgolyós sütinyalóka

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Forrás: Chef Criket

Print Friendly, PDF & Email