1468678_638458029530318_1818653677_nZöldparadicsom lekvárral töltve, fehér- és étcsokival csíkozva, színes nonparaille-lel szórva.
Nem éppen a hagyományos verziója, de finom így is, úgy is. 🙂

A zöldparadicsom lekvár receptjét is megtaláljátok a blogon, de ha a megszokott ízre vágysz, készítsd baracklekvárral.

1,5 kg vaj
0,85 kg porcukor
12 db egész tojás
2 db tojássárgája
1,9 kg liszt
vaníliás cukor, citromhéj
(a liszt 10%-át helyettesíthetjük kakaóval)

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd kézzel a lisztet.
Habzsákból kis halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire vagy macskanyelv formát sima csöves habzsákból.
170 fokon légkeveréssel sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl. Kb. 15-20 perc. Épp csak kapjanak színt.1471744_638457939530327_1327552004_nAmikor kihűltek, kettőt baracklekvárral összetapasztunk, majd olvasztott csokival becsíkozzuk a tetejüket.1474392_638458042863650_77051485_nHát ennyi. 🙂

Print Friendly, PDF & Email